Kurs Hälsa, vård, livsstil

Nyhet! Att omfamna hela dig och ditt inre liv – introduktion

En grundläggande introduktion till känslor som en nödvändig början att förstå både sig själv och andra på ett djupare plan.

Genom att veta mer om dina grundkänslor, vilka försvar du använder för att undvika dem och hur du kan göra mer av det du önskar kommer du kunna skapa en intimare kontakt med dig själv, din kropp och dina behov. 

Syftet är att du ska få kunskap och motivation att genomföra en förändring som kan leda till en förbättrad livskvalitet. Du startar ditt personliga förändringsarbete under kursens gång och målet efter kursens slut är att du har fått med dig de redskap som behövs för att fortsätta arbetet på egen hand.

Upplägg

Kursen har inslag av teori, övningar, samtal och hemuppgifter som görs mellan gångerna. Övning ger färdighet. 
Begreppet sårbarhet dyker upp mer och mer, mycket tack vare Brené Browns forskning och lättillgängliga böcker. Men det är en sak att läsa om sårbarhet och något helt annat att utforska och uttrycka sin egen. 

Efter kursen kommer du:
•    ha en grundläggande insikt i känslornas betydelse och förstå att visa sårbarhet är något positivt
•    ha fått öva dig i att uttrycka din egen sårbarhet
•    ha en något djupare förståelse för dina positiva känslor för sig själv, ilska, rädsla och skam

Förkunskaper

 Det krävs inga som helst förkunskaper för att gå introduktionskursen. Däremot är det en stor fördel om:
•    du har ett öppet sinne
•    du är villig att experimentera med nya idéer och metoder
•    du är villig att ägna tid och kraft åt regelbundna själviakttagelser och övningar
•    nyfiken på att lära dig mer om dig själv och dina relationer till andra

Viktigt att veta: Kursen handlar inte om terapi utan erbjuder många tillfällen att fundera över på vilket sätt som du använder dig av dina försvar för att undvika dina känslor samt möjligheten att reflektera över hur detta påverkar ditt liv. 

Efter introduktionskursen finns en planerad fördjupning på 8 träffar med start den 14 februari 2024. Läs mer och anmäl dig här.
 
Du har väl sätt att vi har en fristående föreläsning med samma rubrik? Lär mer och anmäl dig här.
 

Ledare

Chantella Love beskriver sig själv som en mångfacetterad beteendevetare och grundläggande psykoterapeutstudent PDT och KBT som med ett kritiskt tänkande och en kreativ problemlösningsförmåga vill vara med och göra skillnad i människors liv. 
Hon är en varm förespråkare av det salutogena perspektivet (hälsans ursprung), har en passion för psykisk & mental hälsa och en förkärlek för affekterna, rädsla, skam och skuld och hur dessa kan hindra oss från att leva fullt ut.  
 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Pris
995:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 25/10
Tidpunkt 18:00 - 19:30
Antal tillfällen 4
Arrangemangsnummer 499396
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 995:- (Ord. pris)
Translate this page