Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Nyhet! Broderi – Porträtt med nål och tråd

Under två kreativa söndagar får du skapa textila porträtt.

Utöver stygn, material och textila tekniker får du en genomgång av komposition och ansiktets anatomi. I det fria broderiet finns ingen förlaga, du komponerar din bild direkt på tyget, kanske utifrån ett foto. Du väljer hur snabbt, noga och experimentellt du vill arbeta under och mellan kurstillfällena. Du kan skapa ett eller flera porträtt och arbetar fritt med att undersöka och upptäcka din ”handstil” och ditt utryck med nål och tråd.

Nivå

Inga förkunskaper behövs.

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

BRODDERIPÅSE (säljes på plats för 125 kr/ st för den som vill köpa)
En bit tyg att brodera på i linne ca 30×30 cm + 1 bit Aidaväv 30 x 30 cm
2 spetsiga nålar, 2 trubbiga nålar
5 färger Moulinégarn
2 – 3 bitar tyg för applikationer

Cirkelledare

Susanne von Ajkay har en masterexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås och är utbildad hantverkspedagog. Susanne arbetar i många olika material och projekt men hennes hjärta klappar lite extra för det textila. ”Det är glädjen i att skapa som driver mig och jag hoppas att det kommer sprida sig till dig som deltar i mina kurser” – säger Susanne.

Kursdatum

Söndagar 19+26 mars 2023.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1475:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 19/3 2023
Tidpunkt 10:00 - 15:00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 495038
Plats Bohusrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 1475:- (Ord. pris)
Translate this page