Kurs Dans, teater, scenkonst

Nyhet! Dans- Kontaktimprovisation

Kontaktimprovisation är en dynamisk dansform där vi rör oss in och ut ur fysisk kontakt, efter gravitation och sensation. Vi engagerar oss i ett flytande, utvecklande rörelseflöde kännetecknat av oförutsägbarhet som skärper reflexerna och öppnar upp för en lekfull interaktion och (des)orientering i och genom oss.

Kontaktimprovisation struktureras oftast i ett så kallat ”jam” format där man kan ta sig in och ur dansen på ett fritt och informellt sätt efter sin egen lust och behov.

Under kursen kommer vi arbeta med olika teknikövningar som ger några konkreta fysiska verktyg att använda i dansen samt övningar att utveckla sin förmåga att improvisera i en grupp. Vi kommer att arbeta både i fysisk kontakt med andra samt utan fysisk kontakt med ett trefaldigt fokus på egen kroppsmedvetenhet, förmågan att lyssna in till andra samt förmågan att relatera till hela rummet.

Dessa fokuserade övningar kombineras med mer öppna strukturer där ni får en chans att testa de verktyg vi har arbetat med och skapa era egna relationer till dansen.

Kursen kommer också att innehålla tid för diskussion och reflektion kring era upplevelser.

Kursen hålls på engelska eller svenska beroende på gruppens önskemål.

Kontaktimprovisation utvecklades inom ramen för experimentell modern och nutida dans- och performancepraktik på 1970-talet i USA, men har sedan dess expanderat bortom sina ursprungliga sammanhang och utövas nu i olika sammanhang och gemenskaper inom många delar av världen.

Nivå

Denna helgkurs riktar sig till dig som är nyfiken att testa Kontaktimprovisation. Det som krävs är en nyfikenhet om sin egen kroppsliga upplevelse samt en öppenhet till att möta och dansa med andra. Ingen specifika förkunskap krävs men viss erfarenhet av modern och nutida danspraktik eller rörelseimprovisation kan vara en fördel. Kursen är också lämplig för dig som har viss erfarenhet av Kontaktimprovisation men kan dra nytta av att fokusera på de grundläggande principerna

Undervisning
lördag 18 februari kl 9.15-15.45
söndag 19 februari kl 10.00-13.15

Cirkelledare

Elise Nuding verkar som konstnär inom dans och koreografi. Hon kommer ursprungligen från Storbritannien men är baserad i Sverige sedan 2015 och har varit aktiv som dansare, koreograf, och pedagog såväl i Sverige som utomlands. Hennes erfarenhet som danspedagog sträcker sig över undervisning i högskola- och universitetsutbildningar och en rad andra sammanhang, t.ex. i daglig yrkesträning för dansare och folkbildningar. Kontaktimprovisation har varit en central aspekt av hennes danspraktik, både som teknik och konstnärligt uttryck sen hon först mötte det i USA 2010.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1800:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 18/2 2023
Tidpunkt 09:15 - 15:45
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 494653
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 1800:- (Ord. pris)
Translate this page