Kurs Data, IT, mobil

Nyhet! Datorverkstaden – Lär dig Pages

Datorverkstaden är en kortkurs med praktisk introduktion på olika teman inom internet och datoranvändning.

De som använder en Mac har kanske sett att det finns ett Office-paket från Apple. Programmet som heter Pages är en ordbehandlare som Word. Under kursens tre studietimmar ska vi lära oss att jobba med de viktiga funktioner som behövs för att skapa, redigera och spara ett textdokument på en Macdator. 
Vi lär oss bland annat:
• Använda ordbehandlings- och sidlayoutdokument
• Introduktion till bilder, diagram och andra objekt
• Skapa dokument 
• Använda mallar
• Söka efter ett dokument
• Öppna eller stänga ett dokument
• Spara och namnge ett dokument
Vi hinner att gå igenom följande: 
• att spara dokument i word-format
• exportera till PDF och andra format
• minska filstorlek och ställa in lösenord
• Använda diktering till att skriva text i Pages

Material och upplägg

Obs. Ta med din egen Apple-dator till kursen. Vi har tyvärr inte möjlighet att låna ut datorer till den här kursen.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper på området krävs, men det är bra om du är bekväm med att använda din dator.

Detta är en kortkurs kring datoranvändning. Vi arbetar i Apple-miljö på den här kursen. Om du vill fortsätta gå fler kort-kurser kring din dator/mobil kan du välja att boka in dig på fler av våra datorverkstäder här. Om du hellre vill gå en längre kurs för att komma igång med ditt datoranvändande kan du kika på hela vårt utbud av datorkurser här!

Hör av dig till oss via mail: studieprogrammet.stockholm@abf.se eller telefon: 08-453 41 00 (tonval 2) om du behöver hjälp att hitta rätt kurs eller nivå! 

Cirkelledare

Lara Domnína är systemvetare i grunden. Lara arbetar med digitaliseringsprojekt, workshop-ledning samt utbildningsmaterial för systemanvändare. Lara har varit systemanalytiker i över 15 år inom databranschen. Hon har erfarenhet från olika områden och branscher såsom bilindustri, finans, offentlig verksamhet och sjukvård. Som systemanalytiker är hennes jobb att förstå det komplexa, ta fram hållbara lösningar och presentera dem på ett pedagogiskt sätt. Lara brinner för att hjälpa andra navigera i vår digitala värld.

Pris
250:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 9/3
Tidpunkt 13:00 - 15:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 504792
Plats Östgötarummet, 5tr, ABF-huset
Pris 250:- (Ord. pris)
Translate this page