Kurs Foto, film, media

Nyhet! Fotografera mera – grundkurs i fotografi – Helgkurs

En kurs för dig som vill hitta fotoglädje och lära dig tekniska grundtermer!

Idag går alla omkring med en kamera i fickan och det fotograferas som aldrig förr. Men att skapa en intressant och tilltalande bild har inte så mycket med själva kameran/smartphone att göra, även om det  förstås underlättar att kunna de mest grundläggande funktionerna.
Det handlar istället mer om att lära sig se på ett nytt sätt, att träna på komposition, olika perspektiv, och att kunna urskilja- och välja rätt sorts motiv och inramning för olika miljöer och situationer. 
 
I den här kursen går vi igenom de mest grundläggande funktionerna i en kamera, men fokus ligger på att skapa intressanta och personliga bilder utifrån olika miljöer och situationer. Välkommen!

Nivå

Kursen är till för alla, men du ska känna dig bekväm med att använda kameran du väljer att fotografera med.

Material

Deltagaren använder sin egen digitala kamera. Det går bra att använda både mobilkamera, systemkamera eller digitalkamera.

Cirkelledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område och erbjuds även att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Jonas Thorén är en mångsidig multimediaperson som brinner för alla typer av skapande. Han har fotograferat sedan 2005 då han började jobba som frilansjournalist/fotograf och dokumentärfilmare.
2023 fick han ta emot juryns pris i Liljeholmskajens fototävling.

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning 30 mars.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2000:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 24/2
Tidpunkt 13:30 - 15:45
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 504754
Plats Blekingerummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 2000:- (Ord. pris)
Translate this page