Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Nyhet! Grannlåtsbroderi

Grannlåtsbroderi är ett fritt broderi som sys på vadmal bland annat och dekoreras med allt från krimskrams till lyx och flärd.

Under en heldag släpper vi loss kreativiteten i skapandet. Här är mottot ”Ju mer bling desto bättre” Du får pröva på att rita egna mönster, välja färger, fylla ytan med broderi, applikationer, pärlor, band, paljetter, speglar mm. Kanske gör du ett armband, en brosch, ett syetui eller en liten väska. Du får kunskap om olika material och metoder och får veta mer om folkloretraditioner kring broderistilen. 

Nivå

Passar både nybörjare och du som har grundläggande erfarenhet av broderi. 

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Det kommer att finnas ett uppdukat bord med ett urval av små bitar vadmal, garn, tråd, speglar, paljetter och pärlor. Exakt vad som ingår för
grundavgiften på 150 kr visas på plats. OBS! Endast swish eller kontanter (ta med växel).

Mer information kommer i kallelsen. 

Cirkelledare

Ann-Marie Kennedal är konstvetare med praktisk utbildning i form, färg och design. Hon har genom att titta på historisk konst och konsthantverk lärt sig mer om tekniker och uttryck som hon sen omvandlat till egen design. De senaste tio åren har Ann-Marie arbetat mycket med yllebroderi och textil och tycker det är roligt att få inspirera andra till skapande. Hon är utbildad pedagog och har erfarenhet av att hålla kurser.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
880:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 12/11
Tidpunkt 10:00 - 15:00
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 499880
Plats Ölandsrummet, 5tr, ABF-huset
Pris 880:- (Ord. pris)
Translate this page