Kurs Distans,Språk

Nyhet! Italian cuisine! Lär dig italienska genom maten, nivå A1 (distans)

Caprese! Pappa al pomodoro! Osso buco! Margherita! Välkommen till La Bella Italia! Vi lär oss italienska genom Italian cuisine - det italienska köket! Alla vet att det är genom maten man kommer närmast ett land och dess kultur.

Detta är en språk- och matlagningskurs på distans. Vi lär oss italienska på ett mindre traditionellt vis – genom en receptbok. Caprese, pappa al pomodoro, Margherita – the queen of pizzas! Det finns så mycket fantastisk mat som härstammar från Italien. Under denna kurs kommer vi att välja ut recept som vi tillsammans skall tillaga i våra hemma-kök. Du kan delta genom att själv tillaga receptet hemma i ditt kök (inköpslista kommer sändas ut) eller genom att se, lyssna och lära.

Oavsett om ditt mål är att lära dig beställa gelato i Italien eller lära dig hur man bäst lagar den där Margheritan (the queen of pizzas) så har du hittat rätt i denna kurs.

Kursen avslutas med besök på en italiensk restaurang i Stockholm, onsdag den 15 nov. 
Maten ingår ej i kursavgiften, du står själv för denna. Restaurang meddelas vid kursstart.

Nivå

Minst A1

Jag kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser. Jag kan presentera mig själv och ställa enkla frågor. Jag kan samtala på ett enkelt och långsamt sätt. Observera att detta inte är en nybörjarnivå, utan kräver förkunskaper motsvarande en termin (24 studietimmar).

Distanskurs

Kursen genomförs online på fasta tider genom videomöten. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.
Vid sista tillfället, onsdag den 15 nov, så ses vi fysiskt och besöker en italiensk restaurang i Stockholm. Maten ingår ej i kursavgiften, du står själv för denna. Restaurang meddelas vid kursstart.

Material

Inget material behöver införskaffas för denna kurs. Du får allt kursmaterial av ledaren.

Ledare

Nicoletta Consumi är född i Italien, hon har bott i Sverige och undervisat under flera år. Det som kännetecknar Nicolettas sätt att lära ut är olika kreativa vis att ta sig an språket. Ni får en garanterat rolig och annorlunda upplevelse.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1400:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 11/10
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 499520
Plats Distans på nätet
Pris 1400:- (Ord. pris)
Translate this page