Kurs Hantverk

Nyhet! Lädersömnad nybörjare

Lär dig grunderna i läderarbete och gör ditt eget bälte.

I den här kursen får du utforska läder och dess egenskaper och lära dig om vilka verktyg som används. Vi kommer att arbeta med de traditionella teknikerna inom läderhantverk och sy för hand. Du får börja med en provbit där du får testa att arbeta med de olika momenten innan du sen går över till att designa och skapa ditt eget bälte. Läder är ett naturligt och levande material och vi går även igenom skötselråd så att ditt bälte håller bra i längden. 

Nivå

Inga förkunskaper behövs. 

Material

Material till en provbit och ett eget bälte ingår i kursavgiften. Totalkostnad som faktureras blir 1.800 kr

Cirkelledare

Jorunn Stridh har utbildat sig till Bilsadelmakare vid sadelmakeriskolan i Tärnsjö och lärt sig det traditionella läderhantverket. Hon har även arbetat på Tärnsjö Garveri och har flera års erfarenhet inom produktdesign.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: läder, hantverk

Pris
1320:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 2/10
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 4
Arrangemangsnummer 503957
Plats Läderverkstan, ArmoredArtisans
Pris 1320:- (Ord. pris)
Translate this page