Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Nyhet! Lappteknik

Ta vara på dina tyglappar och gör något kreativt!

I den här kursen får du lära dig grundformerna i lappteknik. Vi syr block i olika tekniker som remsor, rektanglar, kvadrater, stjärnor och variationer på dessa. Går igenom material och hur du kan tänka kring kulör och färglära för att uppnå bästa effekten i mönstret. Hur man syr ihop topp, vadd och baksidestyg till en färdig kvilt.

Nivå

Du bör ha symaskinsvana.

Material

Visst tygmaterial kan köpas (swish) på plats av ledaren, annars ta med eget.

Symaskiner, skärmatta, några linjaler samt rullkniv finns att låna på plats. Har du egna favoriter ta med det.

Cirkelledare

Anna-Greta Lindström är självlärd  textilkonstnär och arbetar främst med kviltade verk men även med fritt broderi och collage. Det textila intresset väcktes mycket tidigt och i slutet av 70-talet började Anna-Greta hålla kurser lappteknik. Efter pensionering har det konstnärliga uttrycket dominerat och hon har ställt ut sina arbeten vid ett flertal tillfällen.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
2650:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 7/3
Tidpunkt 11:00 - 14:15
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 495870
Plats Bohusrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 2650:- (Ord. pris)
Translate this page