Kurs Distans,Litteratur, svenska, retorik

Nyhet! Lär dig tänka och skriva som en musikskribent (hybridkurs)

Lär dig skriva om musik, intervjua musiker och recensera konserter.

Hur ser livet som musikskrient ut? Få en inblick under denna kurs och lär dig allt om musikjournalistik.

Vi tror att du som vill gå den här kursen är intresserad av musik och vill veta mer om hur man skriver om musik. Oavsett om du vill bli musikskribent eller ej så kommer du förhoppningsvis att älska den här kursen!

Vi kommer att gå igenom olika aspekter av att vara musikskribent och kommer bl a.

  • Skriva konsertrecensioner
  • Intervjua musiker och skriva artiklar utifrån dessa intervjuer
  • Skriva skivrecensioner

Utöver det så kommer vi att prata om den administrativa aspekten (hur man får uppdrag som musikskribent, bokar intervjuer etc.). Vi kommer också att prata om vanliga ”fallgropar och fällor” och saker att undvika i rollen som musikskribent.

Hybridkurs

Denna kurs är en hybridkurs vilket betyder att du kan delta på plats (i ABF-huset) eller via länk, därifrån det passar dig uppkopplad på en dator med internetuppkoppling, mikrofon och hörlurar. Vi önskar att du via kommentarsfältet i din anmälan uppger om du vill delta på plats eller via länk så att vi vet.

Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Cirkelledare

Stefan Warnqvist är utbildad skrivpedagog samt frilansande musikskribent. Han har bland annat givit ut boken ‘Vägen till sångerna – samtal om kreativitet och låtskrivande.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 14/3
Tidpunkt 18:30 - 21:00
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 495469
Plats Distans på nätet
Pris 1300:- (Ord. pris)
Translate this page