Klimatsmarta, närodlade grönsaker i säsong som tillagas efter principen zero waste – kan det bli gott? Inte bara gott – det kan bli något av det godaste du ätit. Gastronomin fokuserar allt på hållbar, men lyxig mat. Lär dig hur du själv hur du kan förvandla grönsaker i säsong till en lyxig måltid utan svinn. Rätterna är inte bara underbart goda och hållbara – utan dessutom billiga och näringsriktiga.

Kursen börjar med en kort introduktion om mat och miljö, där vi går igenom hur olika val påverkar miljön, t ex animalier vs. Vegetabilier och närodlat i säsong vs. transporterat. Sedan får du många praktiska tips och exempel på hållbara matvanor och hur du kan tänka för att ta tillvara på hela grönsaken och undvika svinn.

Större delen av tiden ägnar vi åt att laga en rätt efter de hållbara principerna i praktiken, där fokus ligger på att göra enkla ingredienser lyxigt goda med enkla knep.

Ledare

Kursen hålls i samarbete med Svensk mat- och miljöinformation, Mäckish AB och Bellga AB/REFORMATEN. Kurserna leds av Per-Anders Jande (teori) och Olga Grönvall Lund (teori och praktik).

Olga Grönvall Lund

Grundare av Mäckish AB och Bellga AB/REFORMATEN. Olga arbetar med olika mat- och hållbarhetsrelaterade projekt. Allt från att vara värd för egna evenemang till att skapa klimatsmarta menyer, tv-program, föreläsningar, catering, produktioner och mycket mer.

Per-Anders Jande

Per-Anders är ordförande för föreningen Svensk mat- och miljöinformation och en erfaren föreläsare om matens miljöpåverkan, med många års engagemang i miljörörelsen.

Pris
800:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 1/3
Veckodagar Söndag
Tidpunkt 13:00 - 17:00
Antal tillfällen 1
Huvudledare Olga Grönvall Lund
Arrangemangsnummer 473175
Plats ABF-huset, Restaurang Cirkeln
Pris 800:- (Ord. pris)