Kurs Konst, måleri, teckning

Nyhet! Måleri – vi inspireras av Olle Olsson – korta konstrundan

Vi lär oss om Olle Olsson, hans färgrika konst och älskade småstadsidyll Hagalund. Vi inspireras i vårt eget måleri av hans arbete.

Olle Olsson-Hagalund (1904-1972) var en naivistisk målare som bodde hela sitt liv i samma hus i Hagalund i Solna. Detta konstnärshem är nu museum och vi besöker det. Där visas också en kort film om honom. Tillbaka i ABF-husets stora ateljé målar vi inspirerade av Olles färgstarka och lekfulla stil.   

Upplägg
  • Mån 24/10 Träff 1 inleder vi i ABF-huset med en introduktion till vem han var, i vilken samtid levde och verkade han?
  • Ons 26/10 kl 1200-1430  Träff 2 ses vi på Olle Olssons museum i Hagalund. Vi ser på hans konstverk i ”hemmiljö” och filmen om honom–samtalar om utställningen innan vi skiljs åt.
  • Mån 31/10 + 7/11 Träff 3-4 utifrån vad vi lärt och sett inspireras vi av hans måleri och gör vår egen tolkning i en bild.Ta gärna med eget inspirationsmaterial av Olle Olsson, böcker, vykort och foton av egna hemmiljöer där du eller någon annan bott.
Material och entrékostnad
Valfri teknik (olja, akryl), ta med färg, duk/pannå och penslar samt ditt inspirationsmaterial av Olle Olsson eller egna foton från din hemmiljö.
Kostnad för museibesök tillkommer. 
 
Upplägg
Kortare föreläsningar om Olle Olsson, gemensamma diskussioner och eget måleri blandas.
 
Nivå
Grundläggande genomgång av materialkunskap ingår inte i kursen.
Handledning på individuell nivå, gör att den som vill kan delta.
 
Cirkelledare
Maria Lundmark har lång och gedigen erfarenhet som ledare inom akryl- och oljemåleri och kroki bland annat. Maria vägleder sina deltagare genom beröm och kritik på vars och ens nivå. Det är viktigt att alla får känna sig sedda och utvecklas. Maria är själv aktiv konstnär och utbildad bla på Konstfack i Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

 

 

Pris
1100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 24/10
Tidpunkt 14:45 - 17:15
Antal tillfällen 4
Arrangemangsnummer 491183
Plats Stora Ateljén, 3tr, ABF-huset
Pris 1100:- (Ord. pris)
Translate this page