Kurs Musik, sång, kör

Nyhet! Musikproduktion för kvinnor och icke-binära (nybörjare)

Kom igång med Logic Pro X i denna introduktionskurs och lär dig att skapa och producera din egen musik!

Syftet med den här cirkeln är att skapa en trygg och öppen miljö för kvinnor och icke-binära att få utrymme att lära dig musikproduktion.

Du lär dig grunderna i musikproduktion för att snabbt och enkelt komma igång och skapa musik på egen hand – inga förkunskaper krävs!

Vi kommer att arbeta i musikprogrammet Logic Pro X där vi går igenom alltifrån grundfunktioner som hur du skapar nya spår, programmerar midi, ändrar tempo och gör beats till mer avancerade grejer såsom effekter, automatiseringar och mixning. Vi kommer även att prata om hur man bygger en låt från början till slut och hur man hittar inspiration men också drivkraften att fortsätta när man stöter på hinder.

Kursen ska vara ett roligt och interaktivt sätt att närma sig musikproduktion och målet är att bygga upp tillräckligt mycket grundkunskap och även självförtroende för att du ska kunna fortsätta lära dig på egen hand efter kursens slut. Dessutom kommer vi delvis att utgå ifrån gruppens önskemål om vad vi ska fokusera på – det är ditt eget sound och din skapandeprocess som är det viktiga.  

Nyckelord: Introduktion, Midi, Audio, Effekter, Bussar, Plugins, Beat-making, Kompressor, Reverb, EQ, Mixning, Automatisering, Inspelning av vocals och instrument, Loop-bibliotek, Samples.

Cirkelledaren Rebecka Reinhard är verksam musiker, låtskrivare och producent. År 2019-2020 gick hon Popkollos utbildning Vem Kan Bli Producent som riktar sig till kvinnor och transpersoner men hon började lära sig musikproduktion några år tidigare som lärling i London hos en producent på ett independent musikförlag. Idag jobbar hon bland annat i en stor analog studio i Slussen som hon delar med tre andra.

En stor del i skapande- och lärandeprocessen handlar om att hitta ett eget workflow och ett självförtroende att ta sig an nya utmaningar. Att få lära sig av varandra i en respektfull och uppmuntrande miljö är ovärderligt för att utvecklas som musikproducent och det blir dessutom så mycket roligare.

Upplägg
I kursen jobbar du i ABF-husets studiolokal där det finns tillgång till en Mac-dator med Logic Pro X och instrument. Du får dock gärna ta med dig din egna dator och hörlurar om du vill.

 


Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Pris
2495:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 17/10
Tidpunkt 16:00 - 18:30
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 491958
Plats Studio 2, Neneh Cherry, ABF-huset
Pris 2495:- (Ord. pris)
Translate this page