Kurs Musik, sång, kör

Nyhet! Musikproduktion – Inspelning hemifrån

Lär dig mer om inspelning och förbättra din hemmastudio-miljö.

Att skapa proffsig musik hemifrån är inte enkelt, men fullt möjligt. Kursen lär dig hitta ditt eget workflow, 
fördjupa dig i musikproduktion och utforska olika sätt att skapa på – vilken lokal du än befinner dig i.

Upplägg

Vi går igenom och testar inspelning av sång, trummor, gitarrer, bas, piano, synthar, percussion m.m. samt hur man på ett bra sätt jobbar med dessa i egna produktioner. Vi jobbar djupare med mikrofonteknik, editering, arrangering och diskuterar hur man ser till att den setup som man har hemma fungerar på ett kul och effektivt sätt.

Målet är att du ska känna dig säker på hur du tar en låt från idé till verklighet även i begränsade studiomiljöer och veta var problemen ligger när inspelningar inte blir som du har tänkt dig.

Varje kursdeltagare får beskriva sin skapande-situation i dagsläget så vi kan diskutera vilka möjligheter och hinder som finns där. Vi går också in på att samarbeta med andra för att få ut mer av din musik, hur man hanterar gruppdynamik och olika idéer i låtskrivande och produktion.

Kursen hålls i Logic Pro men behandlar koncept som kan appliceras i vilket program som helst. Du behöver inte kunna Logic för att delta.
Nyckelord: inspelning, midi, audio, hemmastudio, editering, produktion, uppmickning, akustikbehandling, samples, kreativitet, release.

Förkunskaper

  • Du har skrivit och/eller producerat många låtar innan
  • Du har ett stort intresse och har hållit på med musik i flera år
  • Du har möjlighet till musikinspelning hemma

Material

Du bör ha tillgång till en dator, ljudkort, hörlurar och gärna monitorer hemma eller på annan plats.

Kursen ges i Studio Hösten på Östermalm, där kursledaren David går igenom alla moment på en stor skärm, tar frågor, diskuterar med gruppen, låter deltagarna prova, och ger hemuppgifter för egen övning.

Ledare

David Engquist är verksam producent, mixare och musiker, som sedan 2014 har medverkat på hundratals släppta låtar. 2017-2020 studerade han musikproduktion på Musikhögskolan i Örebro, och har sedan dess drivit två olika studios.

En stor del i skapande- och lärandeprocessen handlar om att hitta ett eget workflow och ett självförtroende att ta sig an nya utmaningar. Att få lära sig av varandra i en respektfull och uppmuntrande miljö är ovärderligt för att utvecklas som musikproducent och det blir dessutom så mycket roligare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Pris
2300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 26/9
Tidpunkt 17:00 - 19:15
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 499882
Plats Studio Hösten, Studio Hösten
Pris 2300:- (Ord. pris)
Translate this page