Nyhet! Närproducerade livsmedel i Stockholm – ABF Stockholm
Kurs Mat och dryck

Nyhet! Närproducerade livsmedel i Stockholm

Det finns stora ekologiska och klimatvänliga fördelar av att välja närproducerat, låt dig inspireras till att ta aktiva val!

I den här kursen som går över en måndagskväll och en söndagseftermiddag kartlägger vi säsongsvaror och identifierar vilka som ligger i tiden och vilka som inte gör det. Vi registrerar oss på Gårdsnära som är en sökmotor för närproducerad mat och dryck och vi hjälps åt med att ta fram ett recept som vi tillsammans tillagar och intar under vår andra träff.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Det första tillfället sker i klassiskt studierum. Cirkelledaren redogör för de olika möjligheter det finns att hitta och beställa hem närproducerade livsmedel i Stockholm medan vi varvar med praktiska övningar kring säsongernas råvaror.

Det andra tillfället sker i restaurang Cirkelns kök i ABF-huset den följande söndagen. Vi tillagar en måltid på ett tillsammans utvalt recept på närproducerade råvaror som vi sedan intar tillsammans i restaurangdelen under samtal.

Tiderna skiljer sig för tillfällena. Första tillfället pågår en måndagskväll, 18:00 till 21:00 medan det andra tillfället pågår en söndagseftermiddag, från 12:00 till 16:00.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.
Pris
1090:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 16/9
Veckodagar Måndag, Söndag
Tidpunkt 18:00 - 21:00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 465769
Plats ABF-Huset -ABF-Huset (ej Fastställd Lokal)
Translate this page