Kurs Distans,Konst, måleri, teckning

Nyhet! Porträtteckning för nybörjare – distans

Har du just börjat utforska tecknandet eller känner du att du kan teckna allt utom ansikten? Då är det här kursen för dig!

Upplever du att de porträtt du tecknar blir ”platta”, är näsor och öron helt obegripliga? På den här distanskursen fokuserar vi på att teckna just porträtt.

Under tio kvällar sammanstrålar vi online. Vi kommer att ha gemensamma praktiska uppgifter samt gå igenom ansiktets anatomi och hur det påverkas av ljus och skugga. Vi kommer att ägna oss åt tecknandet av näsor och ögon, och en åt öron och mun. Övriga träffar ligger fokus på er egna porträtt- och teckningsutveckling.

Inför kursens början: välj ett foto på någon som du vill porträttera och arbeta med under kursens gång.
Det kan vara en kändis eller någon du känner. Huvudsaken är att du har fått den personens godkännande att bli fotograferad, avporträtterad och uppvisad i gruppen.

 

Nivå

För alla som vill lära sig teckna och speciellt teckna porträtt.

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Upplägg

Det här är en distanskurs som genomförs i form av videokonferenser via Microsoft Teams på fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. För handledning lägger du upp bilder av dina övningar på ett slutet forum som endast kursdeltagare har tillgång till. Träffarna är strukturerade, varje tillfälle innehåller både teoretiska genomgångar och praktiska övningar. Det är bra om du har ett rum där du kan jobba ostört. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Cirkelledare

Nova Lock har läst grafisk design samt gått på Upplands väsby konstskola. Hon gör porträtt och illustrationsuppdrag, och ägnar sig åt annan konstnärlig verksamhet på fritiden.

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1360:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 12/2
Tidpunkt 17:30 - 19:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 495102
Plats Distans på nätet
Pris 1360:- (Ord. pris)
Translate this page