Kurs Hälsa, vård, livsstil

Nyhet! Postural yoga på lunchen (fysiskt och på distans)

Ta en paus i veckan med en avkopplande och vitaliserande lunchyoga.

Postural Yoga™ är en yogaform som går ut på att aktivera hållningsmusklerna. Med hjälp av övningarna kan du korrigera obalanser och felbelastningar och bli av med stelheter. 

Ett yogapass kan innehålla övningar som släpper på spänningar, små övningar som aktiverar små muskler och mer aktiverande rörelser som stärker musklerna. I vissa yoga-pass använder vi terapibollar i nät för att släppa på spänningar och komma åt den djupa bindväven. Framför allt stress men även statiska positioner påverkar bindväven negativt och med bollarnas hjälp löser vi upp bindväv som stelnat till. 
Vår ledare ser till att anpassa rörelserna efter dina förutsättningar vilket gör att alla kan delta. Vi kan även anpassa passen till stol för den som vill det.
Kom i mjuka kläder. Ta gärna med egen yogamatta (det finns att låna vid behov).

Förkunskaper


Du behöver inte ha några förkunskaper.

Upplägg


Det här är en kurs som genomförs både fysiskt i ABF-huset men du kan även välja att delta på distans i form av videokonferenser via Microsoft Teams på fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta på distans. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Det är bra om du har ett rum där du kan jobba ostört. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Cirkelledare


Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. 
Anna Raninen är diplomerad instruktör i postural yoga, kundaliniyoga och medicinsk yoga och undervisar både i Stockholm och i Åbo skärgård.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

 

Pris
1100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 17/10
Tidpunkt 13:00 - 13:45
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 499483
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1100:- (Ord. pris)
Translate this page