Kurs Dans, teater, scenkonst

Nyhet! Regi – grundkurs

För dig som är intresserad av teater och scenkonst och som är redo för nästa steg!

Är du intresserad av scenkonst och nyfiken på regi? Eller kanske skriver du eget material som du vill prova regissera för en grupp? 

I den här kursen får du utforska hur du konkret arbetar som regissör i en ensemble. Vi lär oss om förarbetet, grupprocessen mellan ensemble och regissör samt slutresultatet i den sceniska framställningen/föreställningen. 

Kursen innehåller olika övningar och metoder som handlar om att utforska regissörens arbete med text, ensemble, rollen som arbetsledare för en konstnärlig grupp och den färdiga framställningen. 

Nivå

Du är välkommen både som en glad amatör eller som utövande professionell. Under vägledning av kursledaren får du vara med och forma din inriktning i kursen utifrån dina individuella preferenser. 

Cirkelledare 

Joakim Dahlberg är utbildad dramapedagog och har över 20 års erfarenhet som skådespelare, dramapedagog, manusförfattare och regissör. Han har bl.a. arbetat med Unga Klara, Mosaikteatern och Teaterverket samt arbetar även som musiker och kompositör. 

Bra att veta

OBS! Uppehåll den 26 februari samt 1 april. 

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2200:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 4/3
Tidpunkt 18:00 - 19:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 505855
Plats Blidörummet, 3 tr, ABF-huset
Pris 2200:- (Ord. pris)
Translate this page