Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Nyhet! Skånskt yllebroderi – nybörjare

En inspirerande och lustfylld dag i yllebroderiets tecken!

Följ med på en introduktion till färgsprakande, traditionellt yllebroderi. Vi ser på bilder och du får höra om yllebroderiets historia, symboler och traditioner i Norden. Vi går igenom material, tekniker och lär oss de vanligaste stygnen. Du får kunskap i olika metoder att överföra mönster och efterarbete.
 

Nivå

Inga förkunskaper behövs till denna grundkurs i yllebroderi.  

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Rekommenderas att köpa färdigpreparerat kit med uppritat mönster på vadmal ca 24x 24 cm och garn till. Finns att köpas på plats för 120 kr. Det kommer även finnas möjlighet till att köpa mer material som tyg, garn, sax, sybåge, nålar. OBS! Endast swish eller kontanter (ta med växel).

Mer information kommer i kallelsen. 

Cirkelledare

Ann-Marie Kennedal är konstvetare med praktisk utbildning i form, färg och design. Hon har genom att titta på historisk konst och konsthantverk lärt sig mer om tekniker och uttryck som hon sen omvandlat till egen design. De senaste tio åren har Ann-Marie arbetat mycket med yllebroderi och textil och tycker det är roligt att få inspirera andra till skapande. Hon är utbildad pedagog och har erfarenhet av att hålla kurser.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
880:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 22/10
Tidpunkt 10:00 - 15:00
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 499540
Plats Ölandsrummet, 5tr, ABF-huset
Pris 880:- (Ord. pris)
Translate this page