Kurs Konst, måleri, teckning

Nyhet! Skapa din egen bilderbok

Har du drömt om att illustrera din egen bilderbok?

Här får du lära dig de grundläggande teknikerna för att illustrera en bilderbok. Hur kan man använda bilden som språk? Och vad får bilden att förstärka språket? Ta med en egen text eller välj en text som finns på kursen. Vi fokuserar främst på illustrationer men även lite på texten. Vi arbetar från idé till skiss och sen färdig bild. Under kursen provar vi olika tekniker som illustration, perspektiv och komposition. Vi arbetar med olika teman kring våra berättelser och går igenom hur man skapar och tecknar sammanhängande miljö, karaktär och känsla.

Nivå

Inga förkunskaper behövs.

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Upplägg

Vi träffas varannan vecka, ojämna veckor.

Cirkelledare

Lina Jansson är verksam illustratör med fokus på bildberättande och att arbeta med illustration mot text. Lina skriver och illustrerar barnböcker och tecknar serier. Hon har en konstnärlig kandidat i grafisk form och illustration från konstfack och har även studerat visuell kommunikation på Östra Grevie folkhögskola.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
2750:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/5 2023
Tidpunkt 11:00 - 15:00
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 495144
Plats Linboden, Farsta Gård
Pris 2750:- (Ord. pris)
Translate this page