Kurs Dans, teater, scenkonst

Nyhet! Skapande dansimprovisation på lunchen

Skapande dans handlar om att improvisera och experimentera med rörelse som medel för kommunikation och konstnärligt uttryck.

I skapande dans arbetar vi med aspekter som finns i alla dansstilar – kropp, tid, rum och kraft – som vi utforskar genom guidade och lekfulla improvisationsövningar. Ur detta komponerar vi dans både individuellt och tillsammans med andra, samtidigt som vi bekantar oss med olika koreografiska verktyg.

Kursens syfte är att ge utrymme för personligt utforskande såväl som kollektivt samskapande. Genom att undersöka rörelse-mönster och möjligheter kan vi lära känna oss själva, utveckla kroppsmedvetenhet och uttrycksmässiga förmågor. Vi fokuserar på att gå in i ett kroppsligt lyssnande både inåt och utåt, gentemot oss själva och i interaktion med andra och världen. Dansandet varvas med en del bildskapande och poetiskt skrivande – som får fungera både som impuls- och inspirationsmaterial för rörelse och som ett sätt att förankra upplevelser från dansen.  

Nivå

Inga förkunskaper behövs. Alla kan delta utifrån sin förmåga.

Cirkelledare

Ej fastställt

Bra att veta

Är du osäker på om du vågar boka? Vi förstår, därför har vi förändrat våra avbokningsregler och tillåter fri avbokning fram till 10 dagar innan kurstillfället.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt på https://abfstockholm.se/kurser/om/
Pris
715:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 11/10
Tidpunkt 12:15 - 13:00
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 491520
Plats Teatersalen, 6tr, ABF-huset
Pris 715:- (Ord. pris)
Translate this page