Kurs Distans,Politiska ideologier

Nyhet! Tillväxtkritik och naturens rättigheter – vi snackar feministisk klimatpolitik (distans)

Lär dig mer om aktuella ämnen i den feministiska debatten!

Hur hänger klimatfrågor ihop med rättvisa och feminism? Vad har klimatförändringarna med makt och intersektionalitet att göra? Och hur kan vi med en feministisk politik koppla ihop omsorg för både människor och planeten?

Det är frågor som höstens studiecirkel med Feministiskt initiativ Stockholm utforskar. Tillsammans med experter och gästföreläsare från civilsamhället lär vi oss mer om varför klimatläget kräver en antirasistisk feministisk politik och vad det innebär.

Klimatförändringarna är vår tids största utmaning och både dess orsaker och konsekvenser påverkas av ojämställdhet. I cirkeln fördjupar vi oss i områden som tillväxtkritik, klimaträttvisa och biologisk mångfald. Allt för att få ett ett helhetsperspektiv på vad en hållbar utveckling kan vara och vilken politik som då krävs. Inga förkunskaper krävs, alla som är nyfikna på feminism och klimatet är varmt välkomna.

Denna studiecirkel görs i samarbete med Feministiskt Initiativ Stockholm.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Cirkelledare är Jolene Larsén-Kilan, Feministiskt Initiativ Stockholm.

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via Zoom på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Fi Stockholms medlemmar får igen 50% av kursavgiften retroaktivt. Deltagare får kontakta Fi Stockholm efter genomförd cirkel för denna möjlighet

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Pris
450:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 9/9
Veckodagar Torsdag
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 5
Huvudledare Jolene Larsén-Kilan
Arrangemangsnummer 484235
Plats Distans på nätet
Pris 450:- (Ord. pris)
Translate this page