Det pågår ett proteinskifte, där allt fler äter mer vegetariskt. Speciellt burgare har blivit en populär rätt att göra vegetarisk. Det finns många färdiga vegoburgare på marknaden, men det är också lätt att göra dem själv. Här ger vi dig tipsen som hjälper dig göra lyxigt goda vegoburgare – som samtidigt är näringsriktiga, miljövänliga och inte kostar skjortan.

Kursen börjar med en kort introduktion om mat och miljö, med fokus på hur vanliga ingredienser i traditionella burgare, som rött kött och ost, påverkar miljön negativt, vad de kan ersättas med för hållbara alternativ och vilken skillnad det gör. Du behöver definitivt inte kompromissa med smaken, utan vegoburgare kan vara nog så lyxiga som den traditionella burgaren.

Större delen av tiden ägnar vi åt att laga en vegoburgare i praktiken, samtidigt som du får allmänna tips på hur du kan variera din vegoburgare med gott resultat. Förutom att burgarna är lyxigt goda och hållbara lagar vi dem också näringsriktiga och med billiga ingredienser. Vinst på alla fronter!

Ledare

Kursen hålls i samarbete med Svensk mat- och miljöinformation, Mäckish AB och Bellga AB/REFORMATEN. Kurserna leds av Per-Anders Jande (teori) och Olga Grönvall Lund (teori och praktik).

Olga Grönvall Lund

Grundare av Mäckish AB och Bellga AB/REFORMATEN. Olga arbetar med olika mat- och hållbarhetsrelaterade projekt. Allt från att vara värd för egna evenemang till att skapa klimatsmarta menyer, tv-program, föreläsningar, catering, produktioner och mycket mer.

Per-Anders Jande

Per-Anders är ordförande för föreningen Svensk mat- och miljöinformation och en erfaren föreläsare om matens miljöpåverkan, med många års engagemang i miljörörelsen.

Pris
800:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 5/4
Veckodagar Söndag
Tidpunkt 13:00 - 17:00
Antal tillfällen 1
Huvudledare Olga Grönvall Lund
Arrangemangsnummer 473178
Plats ABF-huset, Restaurang Cirkeln
Pris 800:- (Ord. pris)