Kurs Konst, måleri, teckning

Nyhet! Vi målar och inspireras av Harriet Backer

Vi tar avstamp i Nationalmuseets konstutställning med en av Norges mest betydande konstnärer vid sekelskiftet, Harriet Backer.

I den här kursen börjar vi med att hämta inspiration av den norska sekelskifteskonstnären Harriet Backer (1845–1932), genom att se Nationalmuseets utställning om henne. Sen, inspirerade av hennes finstämda målningar, låter vi våra intryck ge liv åt våra egna verk. Samtidigt får vi veta mer om hennes konstnärskap och liv.

Harriet Backer hämtade inspiration av både friluftsmåleriet och impressionismen däribland Claude Monets måleri.  Liksom Monet var hon en mästerlig kolorist och skicklig ljusskildrare. Hon utforskade konstrasten mellan ute och inne, ljusets skiftningar från morgon till kväll, från vår till vinter.

Du väljer själv vilken teknik du vill använda dig av i ditt måleri. 

Nivå

Grundläggande genomgång av materialkunskap och målartekniker ingår inte i kursen.
Handledning på individuell nivå, gör att den som vill kan delta.

Upplägg

Studiebesök vid första tillfället torsdag 4/4 på Nationalmuseet kl 1100-1330. 
De kommande 3 torsdagarna i ABF-huset samma tid. 
Vi fokuserar inte på målarteknikerna i den här kursen utan uttrycket i bilden. 

Material och kostnad

Valfri teknik ta med duk, papper, färger, penslar, palett och/eller färgpennor till andra träffen. 
Tillkommer ev entré- och visningsavgift till Nationalmuseet.

Cirkelledare

Maria Lundmark har lång och gedigen erfarenhet som ledare inom akryl- och oljemåleri och kroki bland annat. Maria vägleder sina deltagare genom beröm och kritik på vars och ens nivå. Det är viktigt att alla får känna sig sedda och utvecklas. Maria är själv aktiv konstnär och utbildad bla på Konstfack i Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1340:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 4/4
Tidpunkt 11:00 - 13:30
Antal tillfällen 4
Arrangemangsnummer 503645
Plats Entréhallen, Nationalmuseum
Pris 1340:- (Ord. pris)
Translate this page