Kurs Konst, måleri, teckning

Nyhet! Vi målar och inspireras av Lotte Laserstein

Vi tar avstamp i Moderna museets konstutställning med en av konstvärldens mest spännande återupptäckter Lotte Laserstein.

I den här kursen tar vi inspiration av den tysk-svenska konstnären Lotte Laserstein (1898–1993). Vi börjar med att se Moderna museets utställning om Lotte Laserstein och sen inspireras vi av hennes uttrycksfulla målningar i våra egna verk och får samtidigt veta mer om hennes konstnärskap och liv. Du väljer själv vilken teknik du vill använda dig av i ditt måleri. 

Lotte (som hade judisk börd) föddes i Ostpreussen och gick ut Konstakademin i Berlin men blev tvungen att fly Tyskland när nazisterna tog över makten och kom till Sverige 1937 där hon sen blev kvar. Lotte hade stora framgångar med sitt skickliga och expressiva porträttmåleri, då speciellt av unga moderna kvinnor i 1920-talets Weimarrepublik. Hon hade även framgångar med sitt landskapsmåleri. Förmodligen bidrog hennes konsekventa fasthållande vid realismen under efterkrigsdecenniernas dominans av konstnärlig abstraktion, till att hon inte fick ett större genombrott i Sverige under sin livstid. Under 2000-talet har intresset för hennes konstnärskap växt igen. 

Nivå

Grundläggande genomgång av materialkunskap och målartekniker ingår inte i kursen.
Handledning på individuell nivå, gör att den som vill kan delta.

Upplägg

Studiebesök vid första tillfället infaller på en torsdag 16/11 på Moderna museet kl 1300-1530.
OBS! Tiden på torsdagen kan ev. ändras beroende av ev guidad visning på museet som inte är fastställt idag. 
Efter museibesöket blir det 3 måndagar 14.45-17.15 i ABF-huset, Sveavägen 41, Ateljén 3 tr. med start 20/11. 
Vi fokuserar inte på målarteknikerna i den här kursen utan uttrycket i bilden. 

Material och kostnad

Valfri teknik ta med duk, papper, färger, penslar, palett och/eller färgpennor till andra träffen. 
Tillkommer ev entré- och visningsavgift till Moderna museet.

Cirkelledare

Maria Lundmark har lång och gedigen erfarenhet som ledare inom akryl- och oljemåleri och kroki bland annat. Maria vägleder sina deltagare genom beröm och kritik på vars och ens nivå. Det är viktigt att alla får känna sig sedda och utvecklas. Maria är själv aktiv konstnär och utbildad bla på Konstfack i Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1320:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 16/11
Tidpunkt 13:00 - 15:30
Antal tillfällen 4
Arrangemangsnummer 500055
Plats Entréhallen, Moderna Museet
Pris 1320:- (Ord. pris)
Translate this page