Kurs Ekonomi,Företag,Juridik

Projektledning och projektledarskap (AMK)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Vill du utveckla dina färdigheter att leda och driva projekt? Vill du bli bättre på att förverkliga idéer, genomföra projekt och leda en grupp mot ett mål? Då är denna kurs för dig!

I denna kurs kommer du att lära dig hur du från en projektbeskrivning arbetar med och leder projekt till dess att projektet avslutas och utvärderas. Genom att varva genomgångar med praktiskt arbete och diskussioner går vi igenom projektorganisation, projektverktyg och projektplanering.

Vi går bland annat igenom:
• Den grundläggande projektmodellen
• Att ta fram en förstudie och uppdragsbeskrivning
• Verktyg, modeller och arbetssätt från olika projektmetodiker
• Att skapa en projektplan
• Kartläggning av resurser och genomföra behovsanalyser
• Projektets intressenter
• Skapa risk- och möjlighetsanalyser
• Att göra en kommunikationsplan
• Projektledarrollen, coachande ledarskap och konflikthantering
• Att leda, fördela arbete och motivera en projektgrupp
• Uppföljning och utvärdering

Deltagarna kommer att själva få välja eller skapa ett projekt som de kommer att arbeta med under kursens gång och det kommer att ges möjlighet till många diskussions- och reflektionstillfällen där deltagarna och ledaren ger feedback till varandra.

Ledare
Kursledaren Clara Löfvenhamn utvecklar morgondagens ledare och driver ledarskapsbloggen Bossbloggen och podcasten Mentalt Starkt Ledarskap. Hon är beteendevetare inom sociologi med specialisering ledarskap och organisation med över femton års arbetslivserfarenhet, har arbetat i drygt åtta år som projektledare inom transportbranschen och är certifierad inom Lean Management

Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan
Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2022. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till. Vi ber dig att meddela oss i god tid ifall du inte kan delta i kursen. Det är bara schysst att göra det, tycker vi. Det är många som vill gå våra kurser.

Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 24/2
Tidpunkt 09:00 - 12:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 487365
Plats Distans på nätet
Translate this page