Kurs Film,Foto,Media

Retorik och presentationsteknik (AMK-1)

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Kursen första del fokuserar på retorik och presentationsteknik och syftar till att ge dig verktyg för såväl presentation och kommunikation i arbetslivet som till vardags. Kursens andra del tar upp frågan hur du fångar andra människors intresse. Retoriken som du lär dig och arbetar med är anpassad till det moderna samhälle vi lever i idag. Mycket bygger på klassiska begrepp som Ethos- auktoritära argument, logos – förnuftsargument och pathos -känsloargument. Hur används dessa år 2021? Under del två kommer gruppen att diskutera, praktisera och förhoppningsvis ha väldigt kul!

Ledare

Linda Gerstenmayer är retoriker, föreläsare och komiker. Hon utbildar både välkända storföretag och privatpersoner i hur de kan utveckla sitt kroppsspråk och sin retorik för att bli mer lönsamma. På ett vasst och pedagogiskt sätt ger hon dig verktygen för hur du kan bli ännu bättre på hur du vill upplevas och hur ditt budskap verkligen ska nå fram. Vad som utmärker Linda är att hon alltid och utan undantag vill få fram det bästa i andra människor. För om du vill nå fram och bryta dig igenom bruset, så måste du vara medveten om hur du uppfattas.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på Zoom. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Upplägg

Kursen genomförs under 5 veckor på tisdagar och torsdagar.

Av kursens 10 tillfällen kommer två av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 28/9
Veckodagar Tisdag
Tidpunkt 14:00 - 17:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 484390
Plats Distans på nätet
Translate this page