Kurs Dans, teater, scenkonst

Samtida modern dans – fortsättning

Inspirerande och lärorik danskurs för deltagare som har en grundläggande kunskap i dans. Träffarna är utformade för dig som vill utveckla dina färdigheter, förbättra tekniken och utöka din dansvokabulär.

En kurs där du får djupare kunskap om genrens grundprinciper genom stilarna releaseteknik och golvteknik (floor work). Du får utveckla fysiska och danstekniska färdigheter samt en kroppsmedvetenhet som krävs för att kunna artikulera sig genom rörelse.

Innehåll

Vi provar olika slags rörelsekvaliteter och lär oss att dynamiskt byta från en kvalitet till en annan. Genom att förstå hur vi kan utnyttja tyngdkraften och momentum gör vi det möjligt att förflytta oss effektivt. Vi använder andning för att generera kraft, nyanser, differentiering och tillåta större rörlighet och stabilitet. Vi låter bilder och sinnesintryck påverka oss och vi hittar sätt att skifta fokusen mellan uttryck och intryck. Vi utvecklar färdigheter i golvteknik och utforskar hur vi kan röra oss på låga nivåer med hjälp av golvet. Genom att praktisera golvteknik får vi förståelse för kroppens tredimensionalitet, anatomi och mekanik.

Allteftersom kursen fortskrider bygger vi på med mer intensitet för att nå en djupare fysikalitet. Rörelsematerialet har tydliga övergångar från stora rörelser till detaljerade rörelser och förändringar i dynamiken (t ex attack och släppa loss). Slutet av kursen är avsedd för en danskombination där de olika element vi har arbetat med integreras till en längre sekvens av rörelser. Under klassens gång arbetar vi varierande i grupp, par eller individuellt.

Ledare 


Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Ellen Johansson är utbildad dansare vid London Contemporary Dance School. De senaste sex åren har hon frilansat som dansare och danslärare i London men är nu tillbaka i Sverige. Hon har erfarenhet av att undervisa olika nivåer, allt från nybörjare till professionella dansare. Hon är även certifierad yogalärare via Triyoga i London.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
1750:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 7/4
Tidpunkt 09:00 - 10:30
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 505750
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1750:- (Ord. pris)
Translate this page