Kurs Teckning

Serieteckning nybörjare (distans)

Vill du lära dig serieteckningens grunder på distans? Då kan det här vara kursen för dig som vill komma igång. Lär dig hemifrån om hur bild och text samverkar i serier, om hur du skriver berättelser, tecknar uttrycksfullare bilder och lägger upp effektiva arbetsprocesser för ditt serieskapande. Via videokonferens och distanshandledning tar du del av teoretiska genomgångar och praktiska övningar i att teckna, skriva och analysera serier. Kursen ger dig en bred bas för att utvecklas vidare. För den som vill fördjupa sig finns möjlighet att göra hemuppgifter mellan träffarna. Kursens mål är att testa många tekniker och hitta den som passar för dig. Fokus ligger på teckning med papper och penna men om du vill använda ritplatta går det också bra.

Material
Material ingår inte i kursavgiften.

Nivå
Den här kursen vänder sig till både nybörjare och dig som har deltagit i en liknande kurs tidigare.

Upplägg
Det här är en distanskurs som genomförs i form av videokonferenser via Microsoft Teams på fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. För handledning lägger du upp bilder av dina övningar på ett slutet forum som endast kursdeltagare har tillgång till. Träffarna är strukturerade, varje tillfälle innehåller både teoretiska genomgångar och praktiska övningar. Det är bra om du har ett rum där du kan jobba ostört. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Cirkelledare
Iso Lindh är serietecknare och illustratör med specialintresse för både bildberättande och småskalig tryckteknik. Tog examen från Serieskolan i Malmö 2011 och har lett kurser i serieteckning och bildskapande sen 2016.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.
Pris
825:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 23/9
Veckodagar Torsdag
Tidpunkt 18:30 - 20:00
Antal tillfällen 6
Huvudledare Iso Lindh
Arrangemangsnummer 484044
Plats Distans på nätet
Pris 825:- (Ord. pris)
Translate this page