Kurs Dans, teater, scenkonst

Skådespeleri för film och TV – nybörjare, 13-17 år

I kursen Skådespeleri för film och TV lär du dig att praktiskt utveckla din förmåga att spela autentiska karaktärer som förbereder dig inför kommande auditions och provfilmningar.

Genom en kombination av teori och praktiskt arbete kommer du att utforska olika skådespelartekniker, lära dig att gestalta autentiska karaktärer och börja bygga din ”verktygslåda”. Oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet är kursen utformad i syfte att hjälpa dig att analysera scener, utveckla dina skådespelarverktyg och att bygga ditt självförtroende.

Lektionerna genomförs i en lugn takt med utrymme att ställa frågor och att utvecklas steg för steg. Varje lektion kommer vi att tackla ett nytt verktyg så du när kursen avslutas skall ha en bredd av grundläggande färdigheter inom skådespeleri. 

Lektion 1-5
Skådespelarens hantverk

Vi utforskar olika övningar och skådespelartekniker för att bli introducerade till kameraarbete, improvisation och audition. Utöver det kommer vi att undersöka metoder i att analysera scener på bästa  sätt.

Lektion 6-10
Skådespelarens verktygslåda

Vi integrerar de discipliner vi lärt oss i del ett för att arbeta mer ingående med manus och skapa levande karaktärer. Genom att bygga upp din ”verktygslåda” kommer du att stärka dina färdigheter.

Målsättning
•    att ge dig en trygg och stegvis utvecklande miljö där du kan ställa frågor, experimentera och växa som skådespelare.
•    att ha utvecklat grundläggande skådespelarfärdigheter, fått en ökad närvaro och förmåga att uttrycka känslor och karaktärer på ett autentiskt sätt.

Att bli en bättre skådespelare ger dig ovärderliga färdigheter i kommunikation, självförtroende, trygghet och närvaro. Dessa färdigheter sträcker sig långt utanför filmvärlden och kan tillämpas i många olika områden i livet. 

Varmt välkommen till en utforskande och kreativ skådespelarekurs!

Nivå

Kursen vänder sig till nybörjare men även dig som provat på och vill lära dig mer. Det viktigaste är att du är nyfiken på skådespeleri.
Ålder: 13-17 

Material

Material ingår.

Cirkelledare

Aria Anayati är skådespelare och regissör. Hon har en utbildning i skådespeleri från Vancouver Film School och en bachelor i Performing arts från Capilano University. Hon har bl. a. regisserat filmen Roj samt varit med och startat två teaterföreningar. Läs mer om Aria här.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 3/10
Tidpunkt 17:45 - 19:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 495780
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2100:- (Ord. pris)
Translate this page