Skriva för livet – minnets föremål
Denna kurs vänder sig i första hand till dig som är invandrare och/eller flykting i Sverige och vill utveckla ditt skrivande. Hitta din röst, möt andra med liknande erfarenheter och berätta din historia!

Kursen vänder sig i första hand till dig som är invandrare/ flykting i Sverige och vill utveckla ditt skrivande på valfritt sätt. Inga förkunskaper krävs men man behöver kunna kommunicera på antingen engelska, svenska eller dari.
Förutom teori, skrivövningar, praktiska råd, återkoppling från ledare och samverkan med andra kursdeltagare erbjuds en metod med skrivande utifrån betydelsebärande föremål. Detta syftar på att eventuellt använda föremål och/eller minnen från ”hemlandet” som utgångspunkter för skrivandet.
Kursen kommer också innehålla moment kring skrivandets vardag, utmaningar, praktiska råd och tips om källor samt erfarenheter från andra författare. Vi diskuterar också varför man vill skriva, vad och hur man vill berätta, och vad det kan betyda att hitta ”sin röst”.
Övrigt
Francine Lee Mirro-Finer finns på plats och är tillgänglig i samband med träffarna. Hon är psykoterapeut och finns om du som deltagare behöver känslomässigt stöd för att bearbeta eventuella traumatiska upplevelser som kan komma upp.
Nivå
Inga förkunskaper krävs men du behöver kunna kommunicera på svenska, engelska eller dari.
Cirkelledare
Marzieh Kheir Khah föddes i Jawazjan, Afghanistan och kom till Sverige vintern 2015. Marzieh har gett ut boken ” Berättelsen inuti en flykting” som handlar om hennes familj och hennes resa till Europa. Marzieh är bosatt i södra Stockholm.
David Finer föddes i London, England och kom till Sverige som barn 1957. Han har arbetat som journalist och medieforskare och är författare eller medförfattare till flera fackböcker. År 2020 publicerade han den självbiografiska romanen ”Yes Box”. Han är bosatt i Stockholm.
Bra att veta
- För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
- Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
- Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
- Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
- OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.
Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/.
Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.