Kurs Litteratur, svenska, retorik

Skrivarkurs – Kreativt skrivande del 2, fördjupning (varannan vecka)

Här får du möjlighet att fortsätta utveckla ditt skrivande!

Här ges möjlighet att komma vidare eller starta ett eget längre skrivprojekt. Vi träffas varannan vecka, med ett längre uppehåll efter halva kursen där du får fokusera djupare på ditt projekt och reflektera över din egen skrivprocess. Du förväntas skriva regelbundet hemma mellan varje träff och delge ett litet utdrag till mindre läsgrupp vid varje träff för att få vägledd positivt stärkande respons. Vi går noga igenom väl utarbetade värdegrunder och enkelt utformat metodblad för detta på plats vid första kurstillfället.

Utöver detta inleder vi  varje träff med  kreativa prestigelösa skrivövningar på plats i stunden för att kicka igång skrivglädjen.  Det mesta som skapas då i rummet läser vi  sedan upp för varandra (utan kommentarer). Vi kommer träna mycket på att skriva intuitivt, använda fantasi och minnen. Att skriva utan att prestera och komma igång med den kreativa skrivprocessen. Att våga utforska och följa det som känns spännande och lustfyllt i stunden. Men också reflektera och jobba vidare, kanske hitta nya ingångar och strukturer med pågående projekt.

Dessa två moment är huvudsakliga innehållet i denna fortsättningskurs. Vi kommer också ta upp boktips, lyfta litterära verktyg, diskutera i helgrupp om perspektivval, gestaltning, att fördjupa karaktärer, miljö och olika genrer m.m. 

Till första träffen behöver du inte ta med något annat än ett tjockare block du kan använda under hela kursen samt egna pennor. Vill du skriva på egen medhavd dator går det också bra.

Varmt välkommen!

Upplägg

Vi träffas vid sex tillfällen, varannan vecka – ojämna veckor med ett uppehåll v. 41. 

Nivå

Den här cirkeln är för dig som har kommit igång lite med ditt kreativa skrivande.

Material

Inget material behöver införskaffas.

Cirkelledare

Suzanne Berg är utbildad och verksam skrivpedagog som har passion för kreativa möten mellan människor oavsett ålder, bakgrund eller tidigare erfarenheter. Suzanne vill gärna dela med sig av skrivandet som konstform, källa till glädje och personlig utveckling.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

 

Pris
1995:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 29/8
Tidpunkt 13:30 - 16:45
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 500007
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1995:- (Ord. pris)
Translate this page