Kurs Data, IT, mobil

Sociala medier för seniorer – Digital idag!

Är du redo att prova något nytt och utforska den digitala världen via sociala medier? Då skall du hänga med oss på denna kurs!

Vad är Instagram? Hur fixar jag min profilbild på Facebook? Hur skyddar jag mig på internet? Det kan vara svårt att hålla sig kopplad till världen när teknologin flyger framåt. I denna kurs lär du dig allt från hur man skapar en profil på de vanligaste sociala medierna och apparna. Vi går igenom vad för fördelar och nackdelar på de olika plattformarna och vad som bör undvikas. Denna kurs är riktad till dig som är lite äldre men det är bra om du vet hur en dator fungerar, då kan du hänga med bättre i kursen.

Vi kommer att arbeta i vår datorsal (Filmstudion) där du kan låna en dator (PC eller Mac). Om du hellre tar med din egen dator och lär dig på den så är det okej – meddela gärna oss detta under kommentaren i bokningen.

Nivå

Nybörjare! För dig som vill lära dig mer om sociala medier.

Cirkelledare

Shin Mustafa är en aktiv grafisk designer och illustratör som har jobbat för företag, event, föreningar och privatpersoner. Hon är mycket nyfiken på dagens teknik och använder sig dagligen av olika digitala verktyg i både hennes vardag och arbetsliv. Detta är en kunskap som hon gärna vill sprida vidare. Shin är en prisvinnande och publicerad serietecknare i grunden och har fördjupat sin kunskap för marknadsföring av grafiskt material. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
750:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/10
Tidpunkt 15:00 - 17:30
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 500388
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 750:- (Ord. pris)
Translate this page