Sommarkurs: Lär dig franska i Provence – ABF Stockholm
Kurs Sommarkurs

Sommarkurs: Lär dig franska i Provence

Följ med till det ljuvliga Provence och fördjupa dig i det franska språket och dess fantastiska kultur.Under en veckas tid fördjupar vi oss i det franska språket, utforskar den provencalska kulturen och njuter av livet i den franska medeltida studentstaden Aix.

Studierna pågår under förmiddagarna måndag till fredag, dagligen läser vi två pass á 90 minuter vardera. Sammantaget läser vi 20 lektioner franska (varje lektion är 45 min).

På eftermiddagarna anordnas olika aktiviteter och besök runt om staden. Lärarna på skolan är era guider och alla utflykter sker tillsammans med övriga deltagare anmälda via ABF Stockholm. En av utflykterna går till konstnären Paul Cézannes gamla ateljé, vilken står öppen för nyfikna besökare året om. Tillsammans kommer ni även att utforska staden Aix, vars centrala delar härrör från Romartiden.

Ett mer specifikt schema över veckans alla utflykter kommer att meddelas i god tid före kursen.

Skolan
IS Aix-en-Provence https://www.is-aix.com/french-school-france/ är en internationell språkskola för vuxna som har välkomnat deltagare från hela världen sedan 1972. Delar av den administrativa personalen är skandinavisk medan alla lärare är från Frankrike.
Skolan är vackert och lugnt beläget i en nyrenoverad byggnad ca 10 minuter ifrån centrum av den medeltida universitetsstaden Aix.

Litteratur
All litteratur ingår i priset och delas ut av ledarna på plats.

Språknivå A1-C2
Studierna bedrivs från nivå A1 upp till C2. På plats kommer du att delas in i en grupp som passa din personliga nivå, och på eftermiddagarna sammanstråla med övriga ABF Stockholm deltagare för gemensamma aktiviteter. Varje grupp består av max 10 deltagare.

Ledare
Ledarna är utbildade i FLE (French as a foreïgn language)

Boende
Om så önskas kan vi genom skolan hjälpa till att förmedla boende hos en värdfamilj. Du väljer själv mellan halvpension eller endast frukost.
Pris boende halvpension: 3200:-
Pris boende frukost: 2400:-
(Om du önskar boende, ange det under ”kommentarer” vid anmälan så tar vi kontakt med dig om det)

Resa
Resan ingår ej i priset utan det bokar du separat.

Flygplatsen i Marseille ligger ca 30 min från skolan i Aix.
Det går en direktbuss mellan flygplatsen och Aix vilken avgår var 30 minut.
Buss: 40 Cartreize.
Station: Gare routière Aix-en-Provence
Pris: 8.60 euro
https://www.lepilote.com/ftp/document/fiche-horaire-40-english.pdf

Väljer du att flyga till Nice Cote d’Azur Airport är det därifrån en resa på ca 2 timmar till Aix. Bussen avgår 3 gånger dagligen och måste bokas i förväg.
Buss nummer: 20A L.E.R
Pris: 30.40 euro
http://www.phoceens-cars.com/images/pages/FHLER20.pdf (English version not available)

Avbokningsregler
Fri avbokning fram till 5 veckor innan kursstart, därefter debiteras full kursavgift samt eventuellt boende.

Försäkring
Du ansvarar själv för att införskaffa en reseförsäkring som täcker sjukdom, olycka, försvunnet bagage, värdesaker så väl som avbruten eller inställd kurs pga av hälsoskäl.

Pris
6900:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 19/8
Veckodagar Måndag
Tidpunkt 17:59 -
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 463756
Plats Aix-en Provence
Translate this page