Kurs Litteratur, svenska, retorik

Sommarkurs: Nyhet! Yrket som dokumentärmakare (tisdag + torsdag)

Är du nyfiken på hur man skapar en dokumentär? Genom denna kurs får du lära dig hur du gör intervjuer och ljudinspelningar som en riktig dokumentärmakare.

Kursen vill ge dig en chans att känna vad det är att vara dokumentärmakare, en upplevelse av hur det är att komma in i andra världar och utforska världen genom vår mikrofon och att få tillstånd till samtal man annars inte skulle fått.

Vi tror att du som vill gå denna kurs är nyfiken på yrket som dokumentärmakare. Oavsett om du är i början på ditt yrkesliv, om du vill byta karriärbana, eller om du bara är nyfiken så är du varmt välkommen att delta.

Vi kommer genom samtal, exempel och diskussion ta del av olika sätt att arbeta med dokumentär och framför allt experimentera och prova oss fram själva. Vi kommer att arbeta fram ett personligt manifest som vi kan bära med oss och som kan vägleda oss i vårt berättande. Hur kan vi ta oss igenom motstånd och orka stå emot strömmen när det är nödvändigt?

Radiodokumentär är ett enkelt, lätt och roligt sätt att komma igång med ett berättande, det handlar om att skapa känsla och upplevelse genom ljud. Med en mikrofon i handen kan man komma människor nära och skapa intressanta berättelser om sin omgivning eller sitt eget liv.

Kursen är mer inriktad på det konstnärliga arbetet och mindre på det tekniska. Mellan tillfällena förväntas du arbeta på egen hand.
Inget studiematerial behöver införskaffas på egen hand.

Nivå

Inga förkunskaper krävs. Obs. att du förväntas arbeta en del på egen hand mellan tillfällena.

Cirkelledare

Cecilia Josefson arbetar som frilansande radiomakare och har framför allt gjort många P2 dokumentärer. Hon är utbildad på Stockholms Konstnärliga Högskola och Högskolan för Scen och musik i Göteborg. Hon har gjort program och dokumentärer de senaste 15 åren om allt från fängelser till Beethovens pianosonater. Läs mer om Cecilia: www.ceciliajosefson.com

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1100:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 27/6
Tidpunkt 12:00 - 14:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 496715
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1100:- (Ord. pris)
Translate this page