Kurs Distans,Ekonomi, företag, juridik

Nyhet! Kurs om kryptovalutor – Makten över pengarna Bitcoin, krediter eller e-kronor? (distans)

Lär dig mer om kryptovalutor och möt andra som liksom du intresserar sig för hur vi ska förstå den utveckling som sker idag. Hur hänger makten över pengarna ihop med makten att styra över Sverige och våra liv?

Det pågår en global maktkamp om framtidens pengar. Nationellt håller storbankerna på att ta över – 99 % av Sveriges penningmängd är digitala bankpengar. Internationellt experimenterar stormakter som Kina och USA samt multinationella företag med egna valutor. Den som vinner slaget om framtidens pengar kan bli oerhört mäktig. Samtidigt experimenterar communityn med decentraliserade kryptovalutor för att göra sig oberoende både av storföretag och av stater.
 
Under kursen kommer vi att prata om hur olika typer av pengar fungerar, vad blockkedjeteknik är och varför Riksbanken planerar ge ut en e-krona. Vi kommer att fördjupa oss i hur kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum fungerar.
 
Hur ska vi förstå den utveckling som pågår? Vad är det som står på spel? Hur hänger makten över pengarna ihop med makten att styra över Sverige och våra liv? Om vi ger upp makten över pengarna till privata företag eller andra stater, medför det risker för demokratin?
 
Varmt välkommen till en spännande studiecirkel som ger dig verktygen att förstå den utveckling som pågår i världen just nu.

Upplägg

Kursen är på distans, varannan vecka! Du deltar online och ansluter, gärna med webbkamera och mikrofon så att vi kan höra och se varandra.

 

Nivå

Kursen går att tillgodogöra sig på olika nivåer och passar både dig med eller utan förkunskaper.
Det kommer finnas gott om utrymme för diskussion och möjlighet att få tips om vidare inläsning på ämnet.

Cirkelledare

Loke Hagberg, nationalekonom och ordförande i Positiva Pengar.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
840:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 10/5 2023
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 4
Arrangemangsnummer 495136
Plats Distans på nätet
Pris 840:- (Ord. pris)
Translate this page