Kurs Musik, sång, kör

Sommarlovskurs – Musikproduktion, nybörjare – 15-17 år

Testa på musikproduktion på denna introduktionskurs där du får lära dig att arbeta med musik på datorn!

Vi kommer att arbeta i musikprogrammet eller GarageBand där vi går igenom alltifrån grundfunktionerna så du kan skriva dina egna låtar på datorn. Vi kommer gå igenom olika funktioners som att skapa spår, hitta olika instrument i programmets ljudbibliotek, arbeta med midi, och förändra ljuden med olika effekter.

GarageBand är en enklare version av Logic Pro med alla grundfunktioner som Logic har, men mindre avancerad. Det passar bra när man vill börja lära sig producera musik, och ger en introduktion till att fortsätta med andra DAWs (musikprogram). 

Kursen ska vara ett roligt och interaktivt sätt att närma sig musikproduktion och målet är att bygga upp tillräckligt mycket grundkunskap och även självförtroende för att du ska kunna fortsätta lära dig på egen hand efter kursens slut.

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Den här kursen vänder sig till dig som är 15-17 år.

Material

I kursen jobbar du i ABF-husets studiolokal där det finns tillgång till Mac-datorer GarageBand. Om du redan har programmet nedladdat kan det vara en fördel för dig om du tar med dig din egen dator och hörlurar.

Cirkelledare

Sofia Arale är musiker, producent och låtskrivare. Hon har gått en konstnärlig kandidat i musikproduktion och songwriting på Örebro universitet, och spelar bas, gitarr och sjunger. Hon är verksam inom Popkollos verksamhet Vem Kan Bli Producent i Göteborg som programsamordnare, vilket hon varit sedan det hon jobbade som ledare för programmet i 2018.

När man arbetar kreativt är det viktigt att vara i en trygg och tillåtande miljö, där man kan utvecklas. Målet med den här kursen är att unga ska få kunskap och verktyg för att kunna vara kreativa i och skapa musik i sin datorn.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
999:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 26/6
Tidpunkt 10:30 - 12:00
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 495791
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Pris 999:- (Ord. pris)
Translate this page