Kurs Matematik, teknik, naturvetenskap

SOMMARPROGRAM! Förberedande kurs i Matematik inför högskolestudier (AMK)

Arbetsmarknadskurserna (AMK) är kurser som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete och som är mellan 18 och 64 år.

Är matten svår? Denna kurs förbereder dig inför matematiken som kommer på universitetsprogram med matematik i fokus, exempel på sådana program är civilingenjörsprogrammet, högskoleingenjörsprogrammet, kandidat datavetenskap, kandidat matematik o.s.v. Man kan också ta denna kurs ifall man ska studera ett universitetsprogram med mindre matematik. Kursen täcker grundläggande matematik samt lite mer avancerad matematik, en central ide under hela kursen är förståelse, därför är det viktigt att vara nyfiken och fråga mycket.

Matematik är någonting som måste repeteras för att verkligen sitta, vissa behöver mycket repetition och andra behöver mindre. En sak som är vägande för att lyckas med repetition är studieteknik. Man måste hitta ett sätt att studera som gör att man orkar, förstår och kommer ihåg så mycket som möjligt. Detta kommer vi också prata om under kursen.

 

Kusens innehåll:

  • Grundläggande trigonometri
  • Grundläggande aritmetik
  • Grundläggande Algebra
  • Linjära funktioner och linjära ekvationssystem
  • Andragradsfunktioner och andragradsekvationer
  • Logaritmer, exponentialfunktioner och potensfunktioner
  • Derivata
  • Integraler

Ledare

Yunis Abdulhamid och har pluggat nästan alla matematikkurser på gymnasienivå som högskoleprovet är baserat på. Idag studerar han den mest avancerade (Matematik 5). Han har tidigare jobbat med läxhjälp för yngre.

Praktisk information

Denna kurs genomförs måndag, tisdag och onsdagar mellan kl 16:45 och 20:15 (inkl. paus) på totalt 13 tillfällen (första tillfället hålls mellan 15:45-20:15). Kursstart är tisdag den 1 juni.

Kursen hålls i ett studierum på ABF-huset. Kursledaren kommer att ta kontakt med deltagarna innan kursstart. 

Kursmaterial

Vi kommer att använda oss av plattformen eddler.se.

Anmälan och villkor

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs (AMK) under 2022. Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstart. Vi tar ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte lämnar återbud i tid.

Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

Pris
0:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 1/6
Tidpunkt 16:45 - 19:15
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 491664
Plats Värmlandsrummet, 5tr, ABF-huset
Translate this page