Kurs Ekonomi, företag, juridik

SOMMARPROGRAM! NYHET! Försäljning – med fokus på kunden (AMK)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Försäljare finns i de flesta branscher. Det kan handla om att arbeta med olika produkter eller tjänster och kunderna kan vara allt från privatpersoner, företag till kunder inom den offentliga sektorn. Vissa jobb kräver ingen lång utbildning, men du måste självklart tycka om att kommunicera med människor.

En bra försäljare har en förmåga att lyssna på kunden och identifiera lösningar på kundens olika behov. Talang spelar en viss roll i att lyckas men färdigheter kan man lära sig.

I den här kursen kommer du att få en introduktion i ämnet försäljning med fokus på kunden. Du kommer också att få inblick i hur arbetsmarknaden ser ut inom ämnet och tänkbara utbildningsvägar du kan ta för att kunna arbeta som säljare.

Kursens innehåll:

  • Personlig försäljning, en introduktion

  • Att möta kunden

  • Butikens säljmiljö

  • Försäljningskanaler
  • Säljande kampanjer
  • Arbetsmarknad och utbildning

Ledare

Petra Nordberg är universitetslärare på Företagsekonomiska Institutet AB och KTH samt skriver läromedel. Petras erfarenhet inkluderar försäljningsdirektör och svenska ledningen på Coca Cola AB samt marknads- och försäljningschef för Norden på livsmedelskoncernen McCain Foods Ltd.

Praktisk information

Denna kurs genomförs tisdagar och torsdagar mellan kl 17:00 och 20:15 (inkl. paus) på totalt 10 tillfällen. Kursstart är tisdag den 14 juni.

Kursen hålls i ett studierum på ABF-huset. Kursledaren kommer att ta kontakt med deltagarna innan kursstart. 

Kursmaterial

Du erhåller teorier ur kurslitteraturen utan att behöva köpa egna böcker: Personlig försäljning, Neil Rackham, Liber AB, ISBN 978-91-47-04628-7 samt Praktisk marknadsföring, Jan-Olof Andersson, Liber AB, ISBN 978-91-47-10614-1

Anmälan och villkor

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs (AMK) under 2022. Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstart. Vi tar ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte lämnar återbud i tid.

Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

 

 

Pris
0:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 14/6
Tidpunkt 17:00 - 20:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 491647
Plats Blekingerummet, 5 tr, ABF-huset
Translate this page