Kurs Design, inredning, trädgård

Sommarprogram: Hållbar trädgård

Nyfiken på odling? Börja med grunderna!

På den här kursen går vi igenom odlingens förutsättningar genom att lära oss hur platsen, jorden och vattnet påverkar- och samverkar kring, växterna. Vi tar reda på hur man går till väga för att skapa hållbara förutsättningar för odling av grönsaker och prydnadsväxter med utgångspunkt i den plats man har till sitt förfogande. Är det blåsigt, soligt, mullrikt eller magert, blött eller torrt? Genom att gräva i gammal beprövad kunskap tar vi reda på hur trädgårdsmästarna gjorde förr men vi behandlar även aktuella frågor som klimatförändringar och kolinlagring. Odlingarna i Vintervikens trädgård fungerar som inspiration och vi provar också på några praktiska moment i växthusen.

Nivå

Inga förkunskaper behövs.

Cirkelledare

Anna Lindau Schwanbom är kulturgeograf och odlare och jobbar i Vintervikens Trädgård.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1050:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 6/5 2023
Tidpunkt 10:00 - 14:15
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 495173
Plats Plantskolan, Vintervikens trädgård
Pris 1050:- (Ord. pris)
Translate this page