Kurs Språk

Sommarprogram: Italienska intensivkurs inför resan, nybörjare – A1 intensivkurs

Med italienska får du möjlighet att prata med människor i flera olika världsdelar, på deras eget modersmål.

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. Du är en del av en liten grupp – ni är sällan fler än tolv deltagare. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.


Med utgångspunkt i rollspel samtal och material lär vi oss vanligt förekommande fraser som du behöver under din resa.

Du får lära dig hur du formulerar dig på restaurangen, i hotellreceptionen, när du presenterar dig själv och enklare grammatik. Du lär dig att ställa frågor och föra enklare samtal, samt hantera många andra språkliga och kulturella situationer.

Upplägg

Detta är en intensivkurs i italienska inför resan. Det innebär att tempot är något högre än vanligt och att gruppen ses längre tillfällen per gång.

Nivå

Nybörjare och A1 –

Denna kurs kräver inga förkunskaper men du kan delta även om du har lite erfarenhet av språket sedan innan.

Material

Ledaren meddelar material när kursen startar.

Cirkelledare

Melania Pomante har jobbat med folkbildning sedan 2011 på olika ställen inom Stockholms län. Hon kommer från centrala Italien, Abruzzo och har bott i Sverige sedan 2005. Hon sysslar huvudsakligen med textilkonst i hennes ateljé i midsommarkransen och är utbildad inom konst och estetik. Det hon gillar mest med folkbildning är att dela sina kunskaper med personer som är intresserade av den italienska kulturen.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
2300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 7/5
Tidpunkt 10:00 - 12:30
Antal tillfällen 6
Arrangemangsnummer 495428
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2300:- (Ord. pris)
Translate this page