Kurs Data, IT, mobil

SOMMARPROGRAM! Lär dig Microsoft-office och bli proffs! (AMK)

Arbetsmarknadskurserna (AMK) är kurser som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete och som är mellan 18 och 64 år.

Oavsett om du siktar på att arbeta som administratör, nyss blivit vald till sekreterare i din förening eller bara vill ha koll på din privatekonomi, kommer du ha stor nytta av att kunna Microsoft Office.

Den här kursen vänder sig till dig som har liten eller ingen erfarenhet av Microsoft Office, det ledande paketet av kontorsprogram på många arbetsplatser i dag. Kunskaper i ”Office-paketet” som programpaketet ofta kallas, är därför mycket meriterande på dagens arbets-marknad.

Målet med kursen är att introducera deltagarna till Microsoft Office och ge dem en tydlig bild av vad ”Officepaketet” består av, hur det kan anskaffas utan kostnad och hur programmen som ingår kan användas för olika ändamål. Målet är också att göra deltagarna förmögna att på egen hand framställa ändamålsenliga textdokument, enklare kalkyler och diagram samt animerade bildspel med Officepaketets hjälp. Allt i syfte att öka deras chanser på arbetsmarknaden.

Kusens innehåll:

  • Microsoft Outlook
  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Teams

Kursledare 
Branko Madunić är utbildad folkhögskollärare och erfaren studiecirkelledare från Jönköping. Vanligtvis ger han kurser i fotografi och datakunskap för unga och gamla, och som sådan har han haft anledning att använda en mängd olika program för att framställa bilder, film och dokument för olika ändamål.

 Praktisk information
Denna kurs genomförs måndag, tisdag och onsdag mellan kl. 09:00 och 12:15 (inkl. paus) på totalt 10 tillfällen. Kursstart är måndag den 13 juni.

Kursen hålls i ett studierum på ABF-huset. Kursledaren kommer att ta kontakt med deltagarna innan kursstart.

Kursmaterial

Litteratur författad av Eva Ansell, tillgänglig via bokhandlare och/eller allmänna bibliotek, liksom på filmer på Youtube av bl.a. Kevin Stratvert. Därtill kan material om allmän IKT- och datakunskap från exempelvis DIGG och Internetstiftelsen också bli aktuellt.

Anmälan och villkor

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs (AMK) under 2022. Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstart. Vi tar ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte lämnar återbud i tid.

Har du inte personnummer? Du kan anmäla dig till kursen genom att maila dina personuppgifter till oss (se respektive kurs).
Are you without a personal number? Send an e-mail with your personal data to us and we will register you (see e-mail on the course website).

 Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 13/6
Tidpunkt 09:00 - 12:15
Antal tillfällen 5
Arrangemangsnummer 491738
Plats Filmstudion, 1 tr ned, ABF-huset
Translate this page