Kurs Språk

Sommarprogram: Tyska – Guidad språkvandring i Gamla stan på enkel tyska, nybörjare

Denna guidade språkvandring tar oss genom gamla stan där vi får höra om hur tyskarna satt sina spår i Stockholm. Alltsamman är såklart på enkel tyska och även du som är nybörjare kommer kunna hänga med utifrån en ordlista.

Tyska är inte bara användbart. Det är dessutom lätt att lära sig, eftersom tyska och svenska har ett gemensamt ursprung!

Under denna språkvandring guidar vår ledare oss genom gamla stan på tyska. Vi får lära oss om spåren som tyskarna satt i Stockholm, på samma gång som vi lär oss (både prata och tyda) tyska. Ett fantastiskt roligt sätt att kombinera lärandet på!

Häng med och möt fler som vill konversera på tyska!

Nivå

Du som är nybörjare eller har lite erfarenhet av det tyska språket är varmt välkommen på denna språkvandring!

Material

Inget material behöver införskaffas.

Cirkelledare

Max Bretschneider undervisar i tyskacirklar på ABF och på Grillska gymnasiet i Liljeholmen. Han arbetar också som guide/utställningsvärd på Forum för levande historia och är snart klar med sin master i arkeologi vid Uppsala universitet. Max har en tysk pappa och mormor men är född och uppvuxen i Sverige och sedan 2009 bosatt i Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
350:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 7/5 2023
Tidpunkt 10:00 - 11:30
Antal tillfällen 1
Arrangemangsnummer 495501
Plats Gamla Stans tunnelbanestation, Gamla Stans tunnelbanestation
Pris 350:- (Ord. pris)
Translate this page