Kurs Språk

Sommarprogram: Tyska – museumbesök med guide och konversation på tyska (nivå: A1-A2)

Tyska är inte bara användbart. Det är dessutom lätt att lära sig, eftersom tyska och svenska har ett gemensamt ursprung. Under denna cirkel besöker vi några olika museer och lär oss tillsammans via ledaren både om museerna och tyska!

ABF Stockholm har kurser både för dig som är nybörjare och för dig som redan kommit en bit på vägen med dina tyskakunskaper och är redo för avancerad nivå.

Under denna kurs möts vi vid tre tillfällen och besöker olika museum vid varje tillfälle. Vår ledare guidar oss genom museet och vi får lära oss om utställningarna och tyska på samma gång. Ett fantastiskt roligt sätt att kombinera lärandet på!

Häng med och möt fler som vill konversera på tyska!

Nivå

Minst: A1

Jag kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser. Jag kan presentera mig själv och ställa enkla frågor. Jag kan samtala på ett enkelt och långsamt sätt. Observera att denna cirkel kräver förkunskaper!

Material

Inget material behöver införskaffas. Inträde till utvalda museer ingår i kursavgiften.
Vilka museum vi skall besöka (+ mötesplats) kommer att stå i kallelsen som skickas ut inför kursstart.

Cirkelledare

Max Bretschneider undervisar i tyskacirklar på ABF och på Grillska gymnasiet i Liljeholmen. Han arbetar också som guide/utställningsvärd på Form för levande historia och är snart klar med sin master i arkeologi vid Uppsala universitet. Max har en tysk pappa och mormor men är född och uppvuxen i Sverige och sedan 2009 bosatt i Stockholm.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 9/5 2023
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 495499
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1500:- (Ord. pris)
Translate this page