Kurs Litteratur, svenska, retorik

Svensk stenografi för nybörjare

Gå en kurs i Stenografi - en skrivmetod för att kunna anteckna med hög hastighet. Skriften bygger på ett alfabet där tecknen har utformats för att vara särskilt snabbskrivna och lätt förbindbara.

Lär dig stenografi där varje streck eller symbol representerar ett språkljud. Från grekiskans stenos (trång) och grafein (skriva), alltså kompakt skrift. Verkar detta intressant? Välkommen att delta på vår kurs!

Nivå

Nybörjare – denna kurs kräver ingen erfarenhet av stenografi sedan innan.

Material

Litteratur och utgångspunkt via Melinska stenografförbundet: http://www.stenografi.nu/
Ledaren återkommer kring om något material behöver införskaffas, annars ordnar vi med material.

Cirkelledare

Ulla-Britt Nire är en av våra mest erfarna och omtyckta ledare. Hon firar 55 år med ABF i år. Såhär säger Ulla-Britt själv om att vara cirkelledare: “Man kan inte ha ett bättre jobb. Att få människor att släppa rädslan för att säga fel, men också hjälpa och rätta till. Jag är 80 + men jag har sagt att jag fortsätter tills jag blir 100. Där sätter jag gränsen.”

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Vid sen anmälan får du besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat – vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 19/9
Tidpunkt 16:00 - 17:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 499338
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2500:- (Ord. pris)
Translate this page