Kurs Språk

Teckenspråk nybörjare

Teckenspråk kan användas som alternativ eller kompletterande kommunikation, istället för tal. Målet med en teckenspråkskurs är att kunna göra sig förstådd.

Målet med en teckenspråkskurs är att kunna göra sig förstådd och förstå andra som talar teckenspråk eller använder tecken som stöd.

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

I kurserna lär vi oss tecken samt det svenska teckenspråkets grammatik. Teckenspråket består av bokstavering, tecken och gester. Grammatiken sitter i ansiktet, kroppen och intensiteten på rörelserna. Med språket kommer även dövkulturen samt inslag av dess historia.

Handalfabetet och bokstavering
Att presentera sig
Grundläggande tecken som färg, siffror, familj, kläder, inredning m.m.
Enklare meningar

Nivå

Nybörjare

Material

Ledaren har eget material som delas ut på kursen.

Cirkelledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Isabel Ekman är utbildad speciallärare inom döv/hörsel. Själv vuxendöv sedan 24 års ålder. Har undervisat teckenspråk som modersmål samt hållit i kurser i teckenspråk för hörande i olika åldrar sedan några år tillbaka.

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning den 30 april.

    • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
    • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
    • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
    • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

    Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2500:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 5/3
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 504886
Plats Östgötarummet, 5tr, ABF-huset
Pris 2500:- (Ord. pris)
Translate this page