Kurs Musik, sång, kör

Trummor för kvinnor och ickebinära – fortsättning

Att spela trummor handlar mycket om koordination och taktkänsla. Du skapar olika rytmiska mönster (beats) och kortare mer oregelbundna avbrott (fills) som ska fungera till den övriga musiken.

Syftet med den här cirkeln är att skapa en trygg och öppen miljö för kvinnor och icke-binära att få utrymme att spela trummor.

I små exklusiva grupper om max fyra deltagare får du stort utrymme att lära och utveckla din trumteknik och musikalitet. Vi bygger på utifrån gruppens nivå och varvar teori med praktiska övningar.

Du får fördjupade kunskaper och utvecklar ditt spel; puls, tempo, taktkänsla, slagteknik, notläsning och att spela på gehör, i syfte att utveckla din kreativitet och musikalitet.

Vi har både analoga och digitala trumset i studion och vi roterar så samtliga i gruppen har testat alla set.

Din kursledare heter Wilma Wall.

Wilma har ett gediget CV som inkluderar lång skolning, erfarenhet av pedagogiskt arbete och ett spektra av musikerjobb både i Sverige och utomlands. 

Läs mer om Wilma här.

Förkunskaper


För denna kurs bör du ha gått nybörjarkursen eller ha motsvarande förkunskaper.

Kursmaterial


Egna trumpinnar
Hörselkåpor alternativt öronproppar

 

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning den 10 april.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

 

Pris
2850:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 27/2
Tidpunkt 20:45 - 21:30
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 495256
Plats Studio 1, Monica Zetterlund, ABF-huset
Pris 2850:- (Ord. pris)
Translate this page