Kurs Musik, sång, kör

Trummor – fortsättning

Att spela trummor handlar mycket om koordination och taktkänsla. Du skapar olika rytmiska mönster (beats) och kortare mer oregelbundna avbrott (fills) som ska fungera till den övriga musiken.

I små exklusiva grupper om max fyra deltagare får du stort utrymme att lära och utveckla din trumteknik och musikalitet. Vi bygger på utifrån gruppens nivå och varvar teori med praktiska övningar.

Du får fördjupade kunskaper och utvecklar ditt spel; puls, tempo, taktkänsla, slagteknik, notläsning och att spela på gehör, i syfte att utveckla din kreativitet och musikalitet.

Vi har både analoga och digitala trumset i studion och vi roterar så samtliga i gruppen har testat alla set.

Din kursledare heter My Jacobsson.

My har spelat trummor och flera andra instrument, sedan hon var sex år och deltagit i olika musikaliska sammanhang som band, ensembler och orkestrar. Hon har studerat på Kulturskolan, Viktor Rydbergs gymnasium, musik-estet med inriktning trummor och har påbörjat en kandidatexamen i musikvetenskap på Stockholms universitet. Från och med hösten 2022 studerar My musik på Bromma folkhögskola.

instagram@husband.sthlm 

Förkunskaper


För denna kurs bör du ha gått nybörjarkursen och termin 2 eller ha motsvarande förkunskaper.

Kursmaterial


Egna trumpinnar
Hörselkåpor alternativt öronproppar

 

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning 1 och 8 maj.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
3600:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 6/3 2024
Tidpunkt 19:45 - 20:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 504224
Plats Studio 1, Monica Zetterlund, ABF-huset
Pris 3600:- (Ord. pris)
Translate this page