Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Tvåändsstickning grundkurs

En användbar och slitstark stickteknik.

Tvåändsstickning är en nordisk stickteknik från 1600-talet som skiljer sig från vanlig stickning genom att du växelvis använder två garnändar. Används främst till vantar och sockor för att tekniken ger slitstarka och varma plagg.

Förkunskaper

Grunderna i vanlig stickning.

Material

Material ingår inte i kursavgiften.

Cirkelledare

Camilla Svensson började som cirkelledare i slutet av 70-talet och har haft kurser i olika textila ämnen genom åren. I stickning har hon haft allt från nybörjare till mer avancerade påbyggnadstekniker och tycker mycket om att få lära ut och dela med sig av sin kunskap.

 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt https://abfstockholm.se/kurser/om/. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1550:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 18/2
Tidpunkt 10.00 - 15.00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 495793
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 1550:- (Ord. pris)
Translate this page