Kurs Språk

Tyska ”falska” nybörjare Liten grupp

Med tyska får du möjlighet att prata med människor i flera olika världsdelar, på deras eget modersmål. Tyska är inte bara användbart. Det är dessutom lätt att lära sig, eftersom tyska och svenska har ett gemensamt ursprung.

Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Har du pluggat tyska på skolan eller på universitetet, men känner dig inte tillräcklig duktig med att starta på en högre språklig nivå? Om du känner så, då är denna kursen helt rätt för dig. Utifrån dina ”grundläggande” språkkunskaper vill vi hjälpa dig att utöka dina kunskaper på ett riktat sätt.

Denna grupp är exklusiv (liten grupp) vilket innebär att det är färre antal deltagare med mer möjlighet till personlig vägledning från ledaren i din språkutveckling. Vi ses åtta tillfällen.

Nivå

”Falska” Nybörjare – denna cirkel kräver i princip inga förkunskaper men du kanske har provat på att studera tyska på en nybörjarnivå tidigare och vill inte gå upp en nivå för du minns inte allt?

ABF Stockholm erbjuder digitalt språknivå-test för dig som vill prova vilken nivå du är på (enligt GERS – Gemensam europeisk referensram för språk).

Material

Litteratur: Lieber Deutsch 1, 2.0
ISBN 9789147121298 

Cirkelledare

Alexander von Watzdorf har i grunden en juristutbildning och en lång arbetslivserfarenhet. Tyskan är hans andra modersmål och därtill har han studerat och undervisat i tyska under 20 års tid och håller en hög kvalitet i sina studiecirklar.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2800:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 14/2 2024
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 8
Arrangemangsnummer 502976
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2800:- (Ord. pris)
Translate this page